• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Proiectare sisteme detectie incendiu

Incendiul este un fenomen complex cu caracter aleatoriu şi cu evoluţie necontrolată. Datorită naturii sale violente, reprezintă un pericol permanent pentru om. În multe cazuri incendiul provoacă pierderi de vieţi şi distrugeri materiale semnificative. Pentru a evita aceste dezastre clădirile se echipează cu instalaţii de detecţie şi semnalizare a incendiilor.

Rolul acestor instalaţii constă în supravegherea permanentă a spaţiului protejat, în depistarea corectă a incendiului şi declanşarea sistemelor de alarmare.

Un astfel de sistem se compune din: centrală de semnalizare; detectoare automate de fum şi temperatură; butoane manuale de semnalizare; avertizoare sonore şi optice; circuitele aferente acestui sistem.

Pe lângă operaţiunea de avertizare, instalaţia este capabilă să activeze următoarele funcţii: închiderea uşilor antifoc; deschiderea dispozitivelor de evacuare a fumului şi a gazelor fierbinţi; întreruperea alimentării cu energie electrică; oprirea sistemului de climatizare; alarmarea automată prin linie telefonică; declanşarea sistemului de stingere, deschiderea uşilor de evacuare etc.

SC Duu Concept Proiect SRL este autorizata pentru efectuarea proiectarii de sisteme de detectie incendiu in baza autorizatiei de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta IGSU.